News

A nagy sikerre való tekintettel, várunk szeretettel! Jegyek még kaphatók a vasárnapi előadásra!!!

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Telefon: +1.646.242.3339

Email: DDivaProductions@aol.com

Kontakt: Gilda Rosenschwartzenberger 

AZONNALI PUBLIKÁLÁS CÉLJÁBÓL

MAGYAR RENDEZŐNŐ A NEW YORK-I BROADWAYON

Hollywood, Kalifornia, 2013. november 4.

Kovács Klaudia többszörös díjnyertes hollywoodi rendezőnő meghívást kapott, hogy legújabb munkáját a New York-i Broadway United Solo Theatre Festival-on mutassa be. A rendezőnő a magyar dokumentumfilm-történelem legsikeresebb alkotásának - A lyukas zászló (Torn from the Flag) c. film - készítője,* mely 2009-ben részt vett az amerikai Filmmûvészeti és Filmtudományi Akadémia Oscar-díjáért folyó versenyben a "Legjobb dokumentumfilm" kategóriában.

Kovács Klaudia A lyukas zászló c. filmjét rendezi

Az új, szociálpolitikai Hallo America: Ne tedd le!! (Calling America: Don't Hang Up!!) c. monodráma írója és előadója - az apai ágon magyar származású - amerikai színésznőSky Palkowitz, aki 90 perc alatt 50 karaktert játszik el. A színdarab az Amerikai Egyesült Államok politikai és társadalmi polaritásáról szól, melyhez a jobboldali Donald Rumsfelddel, Mitt Romneyval, Karl Roveval és a baloldali hollywoodi celebekkel való személyes találkozások adták Palkowitznak az alapötletet. De nemcsak hírességekről, hanem az amerikai átlagemberről is szól az előadás, továbbá olyan aktuális társadalmi és egyéb problémákat is felvet, mint az olajért folytatott háborúk, az egészségügyi ellátáshoz való jog, a humanitás szükségessége, a XXI. századi tömegvándorlás, és az egyenlőség kérdése. Az emberi jogokat előtérbe helyező dráma - tematikája ellenére - humoros és igen szórakoztató.

Sky Palkowitz

A novemberi 12.-i premierre, mely a Broadway színházi utcájában, az un. "Theater Row"-n lesz (410 W. 42nd St. New York, NY 10036), már az első héten minden jegy elkelt, ezért az előadást meghosszabbítottak. A november 17-én 19:30-kor kezdődő előadásra a következő honlapon illetve telefonszámon lehet jegyet rendelni:www.telecharge.com, 212-239-6200.

További információért, illetve interjúért Gilda Rosenschwartzenbergerhez forduljanak: +1.646.242.3339, DDivaProductions@aol.com.

###

Az egri születésû Kovács Klaudia távoli rokonaLatinovits Zoltánnak. Mivel nem vették fel a Színház- és Filmmûvészeti Egyetemre, az Amerikai Egyesült Államokba, Hollywoodba költözött. A lyukas zászló (Torn from the Flag) c. dokumentumfilmjét - amely a kommunizmus nemzetközi hanyatlásáról és az 1956-os forradalom viszonyáról szól - az Oscar díjasZsigmond Vilmossal és a legendás Kovács Lászlóoperatőrökkel készítette. A Harvard es Columbia egyetem történészei és az amerikai filmkritikus szerint (Hollywood Reporter, Variety, LA Weekly) A lyukas zászló c. film a legjobb '56-os film, amely valaha készült. Kovács Klaudia huszonhét díja és eredményei között szerepel: A Magyar Köztársaság Szabadságharc Hőse Emlékérem, Los Angeles Város "Kulturális Tevékenységért" Különdíja, az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusának elismerése.  

A New York-i születésû színésznőt és karakter-specialistát, Sky Palkowitz-t gyakran az Oscar díjra jelölt Lily Tomlinkomikus utódjaként emlegetik. Sky Palkowitz eredetileg Shakespeare színésznek tanult, majd később színész szakon szerzett egyetemi diplomát. Az Amerikai Egyesült Államok szinte minden nagyvárosának színpadán szerepelt már, többek között olyan ismert színházakban is mint a The World-Famous Comedy Store, Hudson Theatre, The Lillian Theatre, Theatre Asylum, és The 24th St. Theatre. A Romeó és Julia c. darabban nyújtott alakítását csak Kaliforniában több mint 25 ezren látták. Hollywoodban rendszeresen vállal televíziós és filmes munkákat is.

* A Magyar Filmunió adatai szerint

comments powered by Disqus